Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρ. Μπελέρης, μια μέρα πριν τις εκλογές

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, αποφάσισε το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Αυλώνας στην Αλβανία, λίγες ώρες πριν τις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει ο ομογενής υποψήφιος, απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές των Τιράνων, όπου αναμένεται να παραμείνει αρκετές μέρες.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι το όνομα του προέδρου της τοπικής «Ομόνοιας» θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια, καθώς δεν έχει κριθεί ένοχος, κι ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν υποστηρικτές του πολιτικού, που είχε συλληφθεί το βράδυ της Πέμπτης, μετά από δείπνο με φίλους στο εστιατόριο που έχει, από τις αλβανικές αρχές που το θεώρησαν ως ένδειξη «εξαγοράς ψήφων», μαζί με τον δικηγόρο του και έναν στενό συνεργάτη του. 

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η πρέσβης της  Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση,  η οποία είχε προχωρήσει χθες σε διάβημα.

Μέλη της ομογένειας χαρακτήρισαν τη σύλληψή του ως σκόπιμη ενεργεία, με στόχο την τρομοκράτηση μελών της ελληνικής μειονότητας. Αντίπαλός του είναι ο υποψήφιος του κυβερνητικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και νυν δήμαρχο Γ. Γκόρου. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλη τη διαδικασία μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί